A fost asasinat consilierul ministrului învăţământului din Israel. Cine a fost Sahar Ismail

Duminică a fost împuşcat mortal Sahar Ismail, consilierul ministrului învăţământului din Israel, Jatif Sasha-Biton, potrivit MTI și portalului Ynet. Sahar Ismail s-a ocupat cu învăţământul în cadrul minorităţii arabe, el însuşi făcând parte din această comunitate.

Sahar Ismail a fost membru în Blocul Likud condus de Beniamin Netanyahu, iar după ce Gideon Saar s-a desprins din formaţiunea fostului prim-ministru şi a fondat Partidul Tikva Hadassa (Noua Speranţă), atunci l-a urmat pe acesta, şi la alegerile din martie a figurat pe locul 17 al listei de candidaţi ai partidului. Politicianul a fost atacat în satul Rama de lângă oraşul Karmiel în apropierea locuinţei sale. Un echipaj al salvării a sosit imediat la faţa locului, dar politicianul era deja mort. Autorul necunoscut al crimei a tras cu mitralieră asupra lui Sahar Ismail în apropierea casei acestuia.

Politicianul de 50 de ani avea o soţie şi un copil de 6 ani. Poliţia a declanşat cercetarea penală pentru omor. De la începutul anului din rândul comunităţii arabe din Israel 74 de oameni au fost ucişi. Cabinetul ministrului Sasha Biton a emis un comunicat potrivit căruia ministrul a primit vestea cu stupefacţie şi este în contact permanent cu familia victimei. „Ministerul Învăţământului împărtăşeşte doliul şi suferinţa familiei” – scrie în document.

Arabii care trăiesc în Israel spun că poliţia este responsabilă

Sahar Ismail, prietenul meu drag pe care l-am iubit ca pe un frate azi dimineaţă a fost asasinat în Rama. El a fost un om bun, care i-a iubit pe oameni şi ţara, a fost un lider cinstit şi curajos, un prieten adevărat” – a scris pe contul său de Twitter, Gideon Saar, preşedintele Partidului Tikva Hadassa, cel care este ministrul justiţiei în guvernul condus de Naftali Bennet.

Gideon Saar şi Ismail Sahar se cunoşteau de ani buni şi erau nu doar colegi de partid, dar şi prieteni buni. „Îmi este greu să accept că nu-l mai pot vedea pe Sahar mereu cu zâmbet pe buze, aşa cum l-am văzut până ieri. Sunt sigur că poliţia israeliană îi va prinde şi îi va trimite în faţa justiţiei pe criminalii nemernici”, a adăugat Gideon Saar. În regiunile locuite majoritar de arabi în ultimii ani violenţa s-a intensificat din cauza creşterii influenţei reţelelor de crimă organizată. Potrivit poliţiei 90% din atentatele comise cu arme de foc au fost săvârşite în interiorul comunităţii arabe, deşi această minoritate reprezintă doar o cincime din populaţia Israelului.

Arabii care trăiesc în Israel spun că poliţia este responsabilă, pentru că nu a reuşit să destructureze organizaţiile criminale, şi nu se ocupă cu extinderea violenţei în cadrul comunităţii arabe. În localităţile dominate de minoritatea arabă cele mai frecvente conflicte izbucnesc între diferite familii şi clanuri de infractori, de asemenea şi procentul violenţei domestice este mare, potrivit RADOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...