A fost condamnată fosta șefă de la Direcția de Cultură Constanța! A recunoscut că a luat mită

Fosta șefă de la Direcția de Cultură Constanța a fost condamnată la 1 an și jumătate cu suspendare, după ce a recunoscut că a luat mită.

Magdalena Tiță ar trebui să facă 2 luni de muncă neremunerată în folosul comunității, la Inspectoratul Școlar Județean Constanța sau la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă, și are un termen de supraveghere de 2 ani.

Șefa Direcției de Cultură Constanța a fost prinsă în flagrant de procurorii Anticorupție în noiembrie 2022. Magdalena Tiță ar fi împărțit o mită de 2.000 de lei cu fostul inspectorul DJC Mădălina Cliante pentru a elibera un aviz. Și Mădălina Cliante a fost condamnată în primă instanță, la 1 an și 4 luni cu suspendare.

Magdalena Tiță a condus Direcția Județeană pentru Cultură Constanța începând din 2012.

Ofiţerii de poliție ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa au arătat cum au ajuns cele două în atenția procurorilor Anticorupție.

Denunțătorul, un tânăr, conform surselor Info Sud-Est, a apelat linia call center-ului DGA, prin care oricine poate semnala, inclusiv sub anonimat, fapte de corupție. Tânărul le-a povestit oamenilor legii cum cele două funcționare de la Cultură i-ar fi cerut mită pentru a-i elibera un aviz în vederea construirii unei case într-o localitate din județul Constanța:

  • ”Anterior, la data de 08.11.2022, denunțătorul a apelat linia Call – Center 0.800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție și a sesizat faptul că o persoană din cadrul Directiei Județene de Cultură Constanța i-a solicitat, în numele șefei instituției, suma de 2000 de lei pentru a-i facilita obținerea unui aviz necesar într-o procedură cadastrală constând în evitarea unor formalități/demersuri a căror îndeplinire ar fi necesitat mai mult timp și costuri suplimentare. În aceeași zi, acesta s-a prezentat la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Constanţa, ocazie cu care a depus denunț”, arată DGA Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole