A fost creat ceva mai EFICIENT decât masca

AeroNabs conține proteine denumite „nanobodies”, prezente în sângele de lamă, cămilă sau alpaca, ce acționează ca anticorpii. Despre ce este vorba? Experții de la Universitatea din California au dezvoltat formula unui spray nazal, numit „AeroNabs”. Ei susțin că acesta este mai util în prevenirea infectării cu Covid-19 decât masca.

Proteinele folosite pentru acest spray sunt sintetice și au fost dezvoltate special pentru a acționa împotriva coronavirusului. Testele de laborator au demonstrat că acestea împiedică virusul să pătrundă în celulele umane, potrivit Daily Mail. Însă AeroNabs trebuie să fie testat clinic pentru a-și demonstra utilitatea în lupta împotriva Covid-19. Deși Dr. Veronica Rezelj de la Institutul Pasteur din Paris afirmă că a avut rezultate promițătoare la testele realizate pentru a observa efectul nanobodies asupra SARS-Cov-2, potrivit aceleiași surse.  

O măsură de prevenție

„Este de departe mult mai eficient decât echipamentele de protecție folosite în prezent. Considerăm că poate reprezenta o măsură de prevenție eficace, până la descoperirea unui vaccin”, a spus dr. Peter Walter, profesor de biochimie și co-inventator al AeroNabs. Nanobodies au fost descoperiți într-un laborator din Belgia la sfârșitul anilor ’80 și reprezintă o provocare pentru lumea medicală.

Oameni de știință din întreaga lume încearcă să descopere o modalitate de a neutraliza coronavirusul cu ajutorul lor. Aceștia s-au dovedit eficienți în trecut împotriva SARS. Rezultatele studiilor sunt publicate pe platforma medicală biorxiv.org. și așteaptă să fie evaluate de alți oameni de știință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...