A fost decorat de Ion Iliescu: Actorul și cântărețul Ştefan Bănică își aniversează ziua de naștere (VIDEO)

Născut la 18 octombrie 1967, la Bucureşti, Ştefan Bănică este fiul regretatului actorului Ștefan Bănică și al jurnalistei Sanda Vlad-Liteanu. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1989, la clasa profesorului Ion Cojar.

În actorie s-a remarcat cu interpretarea unor roluri precum Mihai Marinescu, în „Liceenii”(1987), „Extemporal la dirigenţie” (1987) şi „Liceenii Rock ‘n’ Roll” (1992). A mai jucat în filme precum „Băieţi buni” (2005), „O viaţă minunată/ A Beautiful Life” (2008) şi „Ho Ho Ho” (2009).

Ștefan Bănică a fost actor al Teatrului ”L.S. Bulandra” între anii 1990-2002, iar din 2002 joacă la Teatrul de Comedie. A colaborat la Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Național București, Teatrul Metropolis. Dintre piesele de teatru în care a jucat amintim: ”Maidanul cu dragoste”, ”Deșteptarea primăverii”, ”Visul unei nopți de vară”, ”Poveste de iarnă”, ”Domnișoara Nastasia”, ”Black & White”, ”Hamlet”, ”A douăsprezecea noapte”, ”Chicago”, ”Revizorul”, ”Desculț în parc”, ”Cui i-e frică de Virginia Woolf”, ”Pescărușul”, ”Jake și femeile lui”.

A lansat 15 albume de autor, vândute în peste 500.000 exemplare

A susţinut mii de concerte, între care s-au numărat şi spectacole de Crăciun susţinute la Sala Palatului. A lansat 15 albume de autor, vândute în peste 500.000 exemplare, premiate cu 5 discuri de aur şi două de platină. În televiziune, Ştefan Bănică a colaborat pentru proiecte ca „Dansez pentru tine” (Pro TV), ca prezentator, şi „X Factor” (Antena 1), în calitate de jurat.

În 2004 a fost decorat de preşedintele Ion Iliescu cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...