A fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al Inelului de Centură al Capitalei

Inelul de Centură al Capitalei (A0 Nord), în lungime de 8,6 kilometri, va asigura inclusiv legătura între DN 2 (Afumaţi) şi DN 3 (Cernica). Valoarea contractului este de 397,9 milioane de lei, fără TVA.

”A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al Inelului de Centură al Capitalei (A0 Nord). Acest sector de autostradă, în lungime de 8,6 km, va asigura inclusiv legătura între DN2 (Afumaţi) şi DN3 (Cernica)”, a arătat Sorin Grindeanu, joi, într-o postare pe Facebook.

Citește și: O pasarelă pietonală care duce nicăieri a fost construită pe Centura Capitalei

Potrivit ministrului, pe traseul lotului 3 al A0 Nord vor fi construite 7 poduri şi pasaje, dar şi un nod rutier care va face legătura cu DN 2.

Sursa de finanţare pentru acest proiect este asigurată prin Programul Transport. Constructorul chinez are la dispoziţie 30 de luni (12 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor) şi 397,9 milioane de lei (fără TVA) pentru construcţia acestui lot al A0 Nord.

”Contractul semnat astăzi de CNAIR are un istoric aparte. Au fost trei decizii ale instanţei şi şase ale CNSC prin care s-a dispus reevaluarea ofertelor după desemnarea de către CNAIR a câştigătorului acestui contract în anul 2020. Aceste decizii au impus soluţia semnării. Interesul public prevalează şi vreau să circulăm pe A0 la cele mai înalte standarde”, a subliniat Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...