A „frânt“ inimi pe bandă rulantă: Câți ani împlinește azi Sophia Loren

Considerată sex-simbol al anilor ’60, legendara actriţă italiană Sophia Loren a „frânt“ inimi pe bandă rulantă. Iar la mai mult de jumătate de secol distanţă de perioada sa de glorie, continuă să întoarcă toate privirile.

Fiica nelegimă a unei femei originară din Napoli, Sofia Viliani Scicolone s-a născut pe 20 septembrie 1934. „Cel mai urât bebeluş din lume“, aşa cum a fost descrisă de moaşa sa la naştere. Sofia avea să devină una dintre cele mai frumoase şi apreciate actriţe din toate timpurile.

În 1950, diva italiană, pe atunci în vârstă de 15 ani, a pornit, alături de mama sa, spre Roma, cu un bagaj de ambiţii măreţe. Un an mai târziu, frumoasa adolescentă obţinea primul său rol, în filmul, „Quo Vadis“, nominalizat de nu mai puţin de opt ori la premiile Oscar. „The Pride and the Passion“, filmul din 1957, a adus-o pe Sophia Loren alături de Cary Grant şi Frank Sinatra – „trei actori magistrali într-un film tensionat, captivant şi plin de suspans“, după cum îi descriu editorii de la „The Hollywood Reporter“.

A cucerit două cinematografii

Sophia Loren a lansat volumul autobiografic „Yesterday, Today and Tomorrow – My Life“ (care a apărut ți în România), în care vorbeşte, printre altele, şi despre relaţiile pe care le-a avut cu mai mulţi bărbaţi din industria cinemtografică.

Fără prea multte vorbe, Sophia Loren va rămâne în istorie drept o actrita fabuloasă, care a cucerit pentru totdeauna, cu prestațiile ei magistrale, doua cinematografii: cea italiană şi cea americană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...