A început ședința Parlamentului în care se votează Guvernul Florin Cîțu

Publicat: 23 dec. 2020, 15:51, de Ziarul Puterea, în POLITICĂ , ? cititori
A început ședința Parlamentului în care se votează Guvernul Florin Cîțu

Ședința camerelor reunite ale Parlamentului, în care se votează Guvernul Florin Cîțu, a început miercuri. Un număr de 363 de deputați și senatori sunt prezenți în sală.

În cursul primei părți a zilei, cei 18 miniștrii și doi vicepremieri au fost audiați pe repede înainte în comisiile de specialitate. Toți au primit avize favorabile, iar camerele s-au reunit imediat după aceea pentru a vota noul guvern.

Ședința este condusă de președinții Senatului și Camerei Deputaților, Anca Dragu și Ludovic Orban.

Președintele Camerei Deputaților a anunțat la începerea ședinței că din cei 465 de parlamentari, au fost validați 455, iar la ședința de miercuri erau în sală 363.

Pe ordinea de zi se află prezentarea Programului şi a Listei Guvernului de către candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru, dezbateri asupra Programului şi Listei Guvernului și votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii Liste a Guvernului.

Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, aprobă prin vot, Programul şi întreaga Listă a Guvernului, şi acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret şi se exprimă prin bile.