A început ședința Parlamentului în care se votează Guvernul Florin Cîțu

Ședința camerelor reunite ale Parlamentului, în care se votează Guvernul Florin Cîțu, a început miercuri. Un număr de 363 de deputați și senatori sunt prezenți în sală.

În cursul primei părți a zilei, cei 18 miniștrii și doi vicepremieri au fost audiați pe repede înainte în comisiile de specialitate. Toți au primit avize favorabile, iar camerele s-au reunit imediat după aceea pentru a vota noul guvern.

Ședința este condusă de președinții Senatului și Camerei Deputaților, Anca Dragu și Ludovic Orban.

Președintele Camerei Deputaților a anunțat la începerea ședinței că din cei 465 de parlamentari, au fost validați 455, iar la ședința de miercuri erau în sală 363.

Pe ordinea de zi se află prezentarea Programului şi a Listei Guvernului de către candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru, dezbateri asupra Programului şi Listei Guvernului și votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii Liste a Guvernului.

Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, aprobă prin vot, Programul şi întreaga Listă a Guvernului, şi acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret şi se exprimă prin bile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...