A murit actrița Estelle Harris din Seinfeld și Toy Story

Actriţa americană de film şi televiziune Estelle Harris, cunoscută pentru rolul Estelle Costanza, mama personajului George Costanza din popularul serial de comedie al anilor 1990 ”Seinfeld”, a decedat la vârsta de 93 de ani, informează BBC.

Actriţa a asigurat totodată vocea personajului Mrs Potato Head în animaţia ”Toy Story 2” (1999), rol pe care l-a reluat în continuările din 2010 şi 2019 ale peliculei.

Graţie tonalităţii înalte a vocii, precum şi a temperamentului energic, Harris a transformat rolul Estelle Costanza într-o mamă ficţională îndrăgită de fani pentru insultele ei absurde.

Începând cu 1992, Harris a apărut în zeci de episoade de-a lungul a cinci sezoane din ”Seinfeld”.

Estelle îl cicăleşte atât de tare pe fiul ei, George, încât acesta încearcă fără succes să o convingă să se mute definitiv în Florida – departe de cartierul newyorkez unde este plasată acţiunea sitcom-ului.

”Ea este mama pe care o iubeşte toată lumea, chiar dacă e o pacoste”, a declarat Harris pentru Pittsburgh Post-Gazette în 1998.

Telespectatorii ”o consideră amuzantă, adorabilă şi guralivă. Dar eu nu aşa o interpretez. Eu o joc cu o crispare în suflet”, a povestit ea.

După terminarea celui de-al nouălea sezon al serialului ”Seinfeld”, Harris şi-a continuat cariera pe scenă şi pe marele ecran cu alte numeroase roluri. Ea a interpretat personajul Muriel în popularul serial Disney ”The Suite Life of Zack & Cody”, care a făcut-o cunoscută în rândul tinerei generaţii de telespectatori.

Harris s-a născut la New York în 1928 şi a copilărit într-o suburbie a oraşului Pittsburgh.

Şi-a descoperit talentul pentru comedie odată cu rolurile în piesele de teatru din liceu, care ”puteau face publicul să râdă isteric”, a declarat actriţa pentru People Magazine în 1995.

Harris aluat o pauză de la lumea spectacolului după ce s-a căsătorit, la începutul anilor 1950, dar a revenit la actorie odată ce copiii s-au făcut mai mari.

Impresarul ei a confirmat decesul actriţei în Palm Desert, California, potrivit agenţiei de presă Associated Press.

A lăsat în urmă trei copii, trei nepoţi şi un strănepot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...