A murit câștigătoarea premiului Oscar, actrița Olympia Dukakis

Actriţa americană Olympia Dukakis, care a câştigat Oscarul pentru rolul lui Rose Castorini din comedia romantică „Moonstuck”, a murit la vârsta de 89 de ani, conform Mediafax.

Sora mea iubită, Olympia Dukakis, a murit în această dimineață în New York. După multe luni de probleme de sănătate, și-a găsit acum pacea cu Louis al ei„, a scris pe Facebook fratele actriței, Apollo, referindu-se la Louis Zorich, soțul actriței, mort în 2018.

Olympia Dukakis a fost fiica unor imigranți greci, absolventă a Universității din Boston, unde a studiat și arte.

Potrivit cinemagia.ro, Olympia a debutat pe Broadway în „The Aspern Papers”, în 1962, și a fost remarcată în rolul din „Social Security”, din 1986, de către regizorul Norman Jewison, care a distribuit-o în filmul său „Moonstruck”.

Cu rolul ei din acest film a avut succes și a câștigat Oscarul pentru rol secundar feminin, în 1987 și Globul de Aur. A mai avut roluri notabile în următoarele filme: „Steel Magnolias” – 1989, „The Cemetery Club” – 1993, „Mr. Holland’ Opus” – 1995.

La televiziune a evoluat în „Tales of the City”, în 1993. A devenit producătoare, regizoare, profesoară, scriitoare.

S-a căsătorit cu Louis Zorich în 1962 și au avut trei copii. Împreună cu soțul ei a deschis „Whole Theatre Company” in Montclair, N.J., în anii 1970, care a rezistat timp de 20 de ani. În 2003, actrița și-a publicat autobiografia „Ask Me Again Tomorrow: A Life in Progress”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...