A murit cercetătorul care a descoperit virusul HIV, Luc Montagnier

Cercetătorul francez Luc Montagnier, cel care a descoperit virusul HIV, a murit la vârsta de 89 de ani într-un spital de lângă Paris, a anunțat joi primarul din Neuilly-sur-Seine.

Recompensat, în 2008, cu premiul Nobel pentru Medicină pentru descoperirea virusului HIV, care provoacă SIDA, cercetătorul Luc Montagnier a devenit ulterior o figură controversată în rândul comunităţii ştiinţifice după o serie de declarații antivacciniste. 

O figură controversată în ultimii doi ani

Începând din 2917, el a făcut în mod repetat declaraţii împotriva vaccinurilor, iar în ultimii doi ani a susținut că virusul responsabil de pandemia de COVID-19 a fost creat într-un laborator din China. De asemenea, suținea că ADN-ul emite unde electromagnetice și că antibioticele ar putea fi folosite pentru tratarea autismului.

Biologul va rămâne însă pentru totdeauna asociat cu descoperirea virusului imunodeficienţei umane (HIV), care provoacă SIDA. El a identificat virusul HIV în 1983, împreună cu colegii săi de la acea vreme, Françoise Barré-Sinoussi şi Jean-Claude Chermann.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...