A murit cercetătorul care a descoperit virusul HIV, Luc Montagnier

Publicat: 10 feb. 2022, 22:01, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
A murit cercetătorul care a descoperit virusul HIV, Luc Montagnier

Cercetătorul francez Luc Montagnier, cel care a descoperit virusul HIV, a murit la vârsta de 89 de ani într-un spital de lângă Paris, a anunțat joi primarul din Neuilly-sur-Seine.

Recompensat, în 2008, cu premiul Nobel pentru Medicină pentru descoperirea virusului HIV, care provoacă SIDA, cercetătorul Luc Montagnier a devenit ulterior o figură controversată în rândul comunităţii ştiinţifice după o serie de declarații antivacciniste. 

O figură controversată în ultimii doi ani

Începând din 2917, el a făcut în mod repetat declaraţii împotriva vaccinurilor, iar în ultimii doi ani a susținut că virusul responsabil de pandemia de COVID-19 a fost creat într-un laborator din China. De asemenea, suținea că ADN-ul emite unde electromagnetice și că antibioticele ar putea fi folosite pentru tratarea autismului.

Biologul va rămâne însă pentru totdeauna asociat cu descoperirea virusului imunodeficienţei umane (HIV), care provoacă SIDA. El a identificat virusul HIV în 1983, împreună cu colegii săi de la acea vreme, Françoise Barré-Sinoussi şi Jean-Claude Chermann.