A murit Cornel Drăgușin. Fostul selecționer a condus trei echipe naționale

Fostul antrenor de fotbal, Cornel Drăguşin, a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 95 de ani, informează LPF. Drăguşin a fost unul dintre cei mai buni pedagogi din istoria fotbalului românesc. A condus trei naționale: ale României, Siriei și Irakului.

Cornel Drăgușin s-a născut pe 26 martie 1926, în Bucureşti. A fost unul dintre cei mai buni pedagogi din istoria fotbalului românesc, fiind director al Școlii de antrenori. A contribuit la lansarea multor jucători spre marea performanţă și a fost mulţi ani selecţionerul naţionalei de tineret. De asemenea, a prins câteva partide şi pe banca naționalei mari.

“Unul dintre marii antrenori şi profesori din fotbalul românesc, Cornel Drăguşin, a încetat din viaţă duminică 10 octombrie 2021, la vârsta de 95 de ani.

Fost selecţioner al echipei noastre naţionale, în anii 1975 şi 1976, dar si director al Şcolii de antrenori din cadrul FRF, între anii 1990 şi 2002, Cornel Draguşin a fost şi un bun fotbalist, activând şi la CCA Bucureşti”, se arată pe site-ul LPF.

În anul 1990, Drăguşin a fost secund al lui Emerich Jenei pe banca României la Campionatul Mondial din Italia.

Drăgușin a mai condus naționalele Siriei și Irakului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole