A murit „creierul” Woodstock. Culisele festivalului care bate orice Untold (VIDEO)

Impresarul muzical Michael Lang, unul dintre creatorii istoricului festival Woodstock din 1969 care a servit drept piatră de hotar pentru generaţii întregi de fani ai muzicii, a murit sâmbătă la vârsta de 77 de ani după o scurtă boală.

Anunțul a fost făcut duminică, de către impresarul său, Michael Pagnotta. Lang a murit într-o clinică de oncologie din New York din cauza unei forme rare de limfom, potrivit mai multor relatări ale presei, potrivit EFE. Alături de partenerii săi Artie Kornfeld, Joel Rosenman şi John P. Roberts, Lang a fost „creierul” din spatele festivalului Woodstock, eveniment care, la sfârşitul anilor 1960, a adus peste 400.000 de oameni la o fermă din Bethel, New York, pentru a asculta artişti precum Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Who, Jefferson Airplane şi Santana, potrivit Agerpres.

Intitulat „Trei zile de pace şi muzică”, festivalul este considerat unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din istoria modernă. Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone în 2009, Lang a declarat că Woodstock a fost un „moment de speranţă” într-o perioadă foarte întunecată pentru Statele Unite, marcată de Războiul din Vietnam, de lipsa de reacţie a guvernului şi de multe probleme legate de drepturile omului.

Presiuni pentru un nou Woodstock

Antreprenorul muzical a fost implicat în organizarea celei de-a doua ediţii a Woodstock din 1994, care a reunit artişti din formaţia originală, precum Joe Cocker şi Grateful Dead, cu artişti mai moderni, precum Red Hot Chili Peppers, Green Day, Aerosmith şi Metallica. Succesul de atunci l-a determinat pe Lang să facă presiuni pentru un nou Woodstock în 1999, pentru a marca a 50-a aniversare a Woodstock-ului original, dar demersul a fost în cele din urmă abandonat din cauza unor probleme financiare şi a dificultăţii de a asigura un loc de desfăşurare.

În afară de organizarea de festivaluri, Lang a fost managerul unor artişti şi a fondat Just Sunshine Records, care a lansat discuri semnate de Karen Dalton şi Betty Davis, printre alţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...