A murit Dean Stockwell, cunoscut pentru rolurile din „Capcana timpului” și „Dune”

17Dean Stockwell, actorul american cunoscut pentru rolurile din filmul Dune” și serialul „Capcana timpului”, a murit la vârsta de 85 de ani, scrie revista Variety. Actorul a murit duminică, în somn.

El a avut roluri principale în serialul „Capcana timpului – Quantum Leap” și în filmele „Dune”, „Air Force One” și „Blue Velvet”.

Dean Stockwell, sub numele complet Robert Dean Stockwell, s-a născut în martie 1936 și și-a început cariera din timpul copilăriei, în cadrul studiourile Metro-Goldwyn-Mayer.

Prima sa apariție într-un film a fost în 1945. Cel mai faimos rol al lui Stockwell a fost cel al amiralului „Al” Calavicci în serialul SF „Quantum Leap” (Capcana timpului), care a rulat timp de cinci sezoane, între 1989 și 1993. Pentru acest rol, Dean Stockwell a primit numeroase nominalizări la premiile Emmy și Globurile de Aur, el câștigând și un premiu la Globurile de Aur din 1990 pentru rol secundar într-un serial TV.

Dean Stockwell a primit o stea pe Bulevardul Celebrităților din Hollywood în 1992.

Actorul a mai fost nominalizat la Oscar în 1988 pentru rolul din filmul „Married to the Mob” și a fost desemnat cel mai bun actor la Festivalul de film de la Cannes în 1959 și 1962.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...