A murit Joseph Safra, cel mai bogat bancher al lumii

Joseph Safra, considerat cel mai bogat banchet al lumii, a murit, la vârsta de 82 de ani. Născut în Libia, Safra a emigrat în Brazilia unde a construit cel mai mare imperiu bancar din America Latină, Safra Group.

Joseph Safra avea o avere estimată de Forbes la 23,2 miliarde de dolari, fiind a 63-a cea mai bogată persoană din lume și cel mai bogat bancher.

Imperiul său financiar este format dintr-un conglomerat de bănci, imobiliare, producători de celuloză și de banane. Pe lângă băncile din America Latină, Safra Group deține și J. Safra Sarasin, o bancă privată elvețiană, Safra National Bank în New York și 50% din marca de banane Chiquita.

Fiul unei familii evreiești sefarde, Safra s-a născut la Beirut în 1938 și a fost îndrumat de tatăl său Jacob, care a părăsit Orientul Mijlociu după înființarea statului Israel, temându-se de un al treilea război mondial. Jacob a ales Brazilia ca refugiu sigur și a prosperat în São Paulo.

Safra a donat sculpturi de Rodin unui muzeu public din São Paulo, bani pentru două spitale din oraș și a finanțat construirea unei sinagogi fastuoase. Cel mai cunoscut dar al familiei a venit prin intermediul Fundației Jacob Safra, care a donat manuscrisul original al lui Albert Einstein despre teoria relativității Muzeului Israel din Ierusalim, scrie Financial Times.

Joseph Safra suferea de boala Parkinson în ultimii ani și locuia în Elveția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...