A murit ultimul președinte alb al Africii de Sud, laureat al Premiului Nobel pentru Pace

Frederik Willem (FW) de Klerk, ultimul președinte alb al Africii de Sud, a murit în această dimineață la locuința sa din Cape Town. El a fost diagnosticat în luna martie cu mezoteliom, un tip de cancer care afectează țesuturile pulmonare, această boală fiind și cauza decesului său.

De Klerk, în vârstă de 85 de ani, a condus guvernul minoritar alb al Africii de Sud până în 1994, an în care Congresul Național African al lui Nelson Mandela a ajuns la putere.

Fostul președinte FW de Klerk s-a stins din viață pașnic mai devreme în cursul acestei dimineți după o luptă cu cancerul mezoteliom”, anunță un comunicat al Fundației FW de Klerk, informează Reuters.

În urma sa au rămas soția Elita, copiii săi Jan și Susan și nepoții săi”, mai arată comunicatul citat, adăugând că familia va face în curând un anunț privind înmormântarea sa. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...