A murit unul dintre cei mai mari scriitori britanici. Best-sellerul său a fost ecranizat cu Robert Redford și Scarlett Johansson în roluri principale

Nicholas Evans, autorul britanic al bestsellerului „The Horse Whisperer” (tradus în română drept „Îmblânzitorul de cai”), a murit la vârsta de 72 de ani, au declarat luni reprezentanții săi.

Conform United Agents, Evans a murit „subit” pe 9 august în urma unui atac de cord, dar decesul său a fost făcut abia luni public, din motive necunoscute, conform Bloomberg.com.

Publicat în 1995, „The Horse Whisperer” a fost romanul de debut al lui Evans și s-a vândut în peste 15 milioane de exemplare în întreaga lume. Povestea unui antrenor angajat pentru a ajuta o adolescentă rănită și calul ei să-și recapete sănătatea a fost adaptată într-un film de la Hollywood în care rolurile principale au fost jucate de Robert Redford și Scarlett Johansson.

Născut în 1950 în Worcestershire, Anglia, Evans a studiat dreptul la Universitatea Oxford și a lucrat ca jurnalist în anii 1970.

A fost apoi scenarist și producător de documentare de televiziune înainte de a începe să lucreze la romanul său de debut.

În 2008, Evans s-a îmbolnăvit grav și a fost la un pas de moarte după ce a gătit și a mâncat ciuperci otrăvitoare culese în pădurile scoțiene. El și familia lui au fost internați în spital și au trebuit să facă tratamente la rinichi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...