A murit „Warren Buffett din India”. Avea o avere de 6 miliarde de dolari

Investitorul în piața de acțiuni Rakesh Jhunjhunwala, supranumit „Warren Buffett din India”, cu o valoare netă estimată la 6 miliarde de dolari, a murit duminică dimineața, la vârsta de 62 de ani, a spus familia sa.

De profesie contabil autorizat din statul Rajasthan, Jhunjhunwala a început să se concentreze asupra pieței de acțiuni în timp ce era la facultate și a continuat să conducă o firmă de tranzacționare cu acțiuni, RARE Enterprises.

„Rakesh-ji a murit înconjurat de familia sa și de asistenți apropiați”, a declarat un membru al familiei pentru Reuters. În urma sa rămân soția și cei trei copii

Promotorul celei mai noi companii aeriene din India, ultra low-cost Akasa Air, Jhunjhunwala a apărut cu câteva zile în urmă la lansarea sa publică.

Abilitățile excelente de comunicare ale lui Jhunjhunwala i-au ajutat pe micii investitori să înțeleagă piața de valori, au spus oamenii de afaceri și bancherii din capitala financiară a Indiei, Mumbai, care au interacționat cu el de peste 30 de ani. Perspectivele sale despre economie și companii l-au făcut o celebritate TV populară.

Pariurile lui Jhunjhunwala includ o serie de companii conduse de Tata Group, unul dintre cele mai mari conglomerate din India. Printre acestea se numără Tata Motors (TAMO.NS), producătorul de ceasuri Titan (TITN.NS), Tata Communications (TATA.NS) și Indian Hotels Co (IHTL.NS), care administrează hotelurile Taj.

Alte investiții includ Indiabulls Housing Finance (INBF.NS), Star Health Insurance (STAU.NS) și Federal Bank (FED.NS)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...