A pierdut un ochi pentru că nu și-a scos lentilele de contact înainte de a face duș. Reguli de folosire corectă

O britanică în vârstă de 54 de ani a făcut o infecție la ochiul stâng, după ce o amibă microscopică prezentă în apă s-a infiltrat între lentila de contact și cornee.

Lentilele de contact sunt mai practice comparativ cu ochelarii. Dar lentilele de contact presupun și respectarea unor reguli. Iată ce a pățit Marie Manson care a ignorat aceste reguli. Ea nu a avut grijă să le îndepărteze înainte de a face duș.

Rezultatul: o amibă care se găsea în apă s-a infiltrat în ochiul ei, între lentilă și cornee. Ceea ce a dus la declanșarea unei infecții și deteriorarea progresivă a vederii. Marie Manson a fost nevoită să facă un lung tratament cu medicamente și multe intervenții chirurgicale, dintre care trei grefe de cornee.

Din păcate, toate s-au dovedit inutile, deoarece în final s-a procedat la extragerea ochiului.  ”A trebuit să întrerup munca pentru că, la fiecare jumătate de oră, îmi puneam picături, deoarece aveam dureri puternice, povestește ea în Metro. De asemenea, trebuia să meargă la spital de două-trei ori pe săptămână, uneori chiar mai des.

Chiar dacă acum se simte mai bine, ea încă mai are unele sechele și nu a reușit să-și reia viața normală. ”Nu mai conduc mașina pentru că mi-am pierdut încrederea”, mărturisește ea.

Acum Marie Manson recomandă tuturor care poartă lentile de contact să se informeze corect și să respecte modul de folosire a acestora.

Iată câteva reguli de folosire a lentilelor de contact:

  • Înainte de a manevra lentilele de contact, spălați-vă  corect pe mâini ștergeți-le cu un prosop care nu lasă scame;
  • Puteți folosi lacrimi artificiale în perioada purtării lentilelor de contact pentru creșterea confortului;
  • Aplicați machiajul după punerea lentilelor de contact, iar demachierea se face după ce ați îndepărtat lentilele de contact;
  • Mentineți igiena recipientului special în care păstrați lentilele peste noapte sau atunci când nu le purtați;
  • Soluția de întreținere se înlocuiește de fiecare dată (nu se refolosește);
  • Nu purtați lentilele de contact mai mult decât sunt recomanadate, deoarece crește riscul de infecții;
  • Lentilele nu trebuie să intre in contact cu apa, nu le folosiți la piscină sau la mare;
  • Pentru lentile de contact noi (în cutie) – verificați dioptria înainte de a le pune. Una dintre cauzele vederii neclare după ce ați pus lentila de contact este poziționarea greșită: lentila pentru ochiul drept la cel stâng și invers (când sunt dioptrii diferite).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...