A plecat sau nu a plecat? Ce s-a mai întâmplat cu nava care a blocat canalul Suez

Nava Ever Given, care a blocat Canalul Suez în luna martie, a ridicat ancora după mai bine de 3 luni. Autoritățile egiptene i-au permis sa plece si au ridicat sechestrul pus asupra vasului după ce au ajuns la un acord cu proprietarii și asiguratorul Ever Given.

Vasul de 400 de metri și 200.000 de tone s-a îndreptat către nord, înspre Marea Mediterană, fiind însoțit de remorchere. Pe 23 martie, cargobotul  trecea printr-o porțiune a Canalului Suez când a eșuat și a rămas înțepenit  pe diagonală. Oficialii egipteni susțin că de vină a fost căpitanul, care ar fi dat prea multe comenzi și a pierdut controlul navei. De cealaltă parte, proprietarii japonezi au acuzat administrația căii navigabile că a permis intrarea în canal in timpul unei furtuni de nisip.

Vasul a fost sechestrat

Timp de 6 zile, Ever Given a blocat o rută vitală de transporturi între Europa și Asia și a perturbat comerțul global. Peste 400 de nave încărcate inclusiv cu  animale vii au așteptat să poată trece prin Canal. După deblocare, vasul a fost sechestrat de administratorii căii navigabile care au cerut compensații din partea proprietarilor. Autoritățile egiptene ceruseră inițial 900 de milioane de dolari pentru ca apoi să-și reducă pretențiile la 550 de milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...