A reapărut broasca țestoasă gigant, considerată dispărută (VIDEO)

Autoritățile din Ecuador au confirmat că o țestoasă de mari dimensiuni, găsită pe una dintre insulele Arhipelagului Galapagos, aparține unei specii despre care se credea că a dispărut în urmă cu peste o sută de ani.

Potrivit BBC, arhipelagul Galapagos este renumit pentru fauna sa unică. Corespondentul BBC transmite că directorul Parcului Național Galapagos, Danny Rueda, a declarat că va lansa o expediție pe Insula Fernandina, pentru a se încerca localizarea tuturor membrilor acestei specii de țestoasă, Chelonoidis phantasticus.

Rueda este de părere că ar putea fi posibilă refacerea populației acestei specii pe insula unde a fost găsită inițial, în urmă cu doi ani. Testele ADN prelucrate la Universitatea Yale din SUA au relevat că probele aparțin aceleiași specii despre care oamenii de știință susțineau că ar fi dispărut încă din 1906.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...