A schimbat președintele Macron drapelul Franței?

Albastru-alb-roșu, trei culori care simbolizează Franța, dar care nu mai sunt exact la fel de un an, deoarece președintele Emmanuel Macron a luat decizia de a schimba culoarea drapelului francez.

Potrivit Europe1, acesta este un detaliu care a trecut neobservat până acum. Steagurile de la Palatul Elysee au în continuare aceleași trei culori, însă nuanța de albastru este mai închisă – bleumarin. Același steag este arborat și la clădirea Adunării Naționale (camera inferioară a Parlamentului francez), dar și la Ministerul de Interne.

Emmanuel Macron a vrut să revină la drapelul cu bleumarin, un simbol al Revoluției franceze. Decizia de schimbare a culorii a fost luată de președintele francez la 13 iulie 2020, însă nu a fost comunicată oficial până acum.

Franța folosește de multă vreme ambele variante ale drapelului, și cea cu bleumarin cât și cea cu o nuanță mai deschisă de albastru. Spre exemplu, Marina și alte instituții oficiale au folosit întotdeauna nuanța mai închisă. În 1976, sub președintele Giscard d’Estaing, statul francez a introdus un albastru mai deschis pe tricolor care să semene cu albastrul de pe steagul UE. Decizia a ținut doar de estetică, întrucât cele două steaguri erau adesea arborate unul lângă celălalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...