A schimbat președintele Macron drapelul Franței?

Albastru-alb-roșu, trei culori care simbolizează Franța, dar care nu mai sunt exact la fel de un an, deoarece președintele Emmanuel Macron a luat decizia de a schimba culoarea drapelului francez.

Potrivit Europe1, acesta este un detaliu care a trecut neobservat până acum. Steagurile de la Palatul Elysee au în continuare aceleași trei culori, însă nuanța de albastru este mai închisă – bleumarin. Același steag este arborat și la clădirea Adunării Naționale (camera inferioară a Parlamentului francez), dar și la Ministerul de Interne.

Emmanuel Macron a vrut să revină la drapelul cu bleumarin, un simbol al Revoluției franceze. Decizia de schimbare a culorii a fost luată de președintele francez la 13 iulie 2020, însă nu a fost comunicată oficial până acum.

Franța folosește de multă vreme ambele variante ale drapelului, și cea cu bleumarin cât și cea cu o nuanță mai deschisă de albastru. Spre exemplu, Marina și alte instituții oficiale au folosit întotdeauna nuanța mai închisă. În 1976, sub președintele Giscard d’Estaing, statul francez a introdus un albastru mai deschis pe tricolor care să semene cu albastrul de pe steagul UE. Decizia a ținut doar de estetică, întrucât cele două steaguri erau adesea arborate unul lângă celălalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...