Aaylex a preluat Banvit Foods, producător de furaje și de pui de o zi

Grupul Aaylex, producătorul puilor Cocorico, fondat de Bogdan Stanca, preia Banvit Foods, unul dintre cei mai mari producători de furaje şi de pui de o zi din România. Tranzacţia va fi finanţată dintr-un credit de circa 20 milioane euro luat de la CEC Bank şi EximBank.

Banvit Foods deţine o fabrică de nutreţuri combinate, trei ferme de reproducţie pui şi o staţie de incubaţie.
Fondurile contractate de la cele două bănci vor fi folosite pentru achiziţionarea participaţiei la Banvit Foods, precum şi pentru finanţarea activităţii curente a grupului de firme.

Cu o cifră de afaceri consolidată de peste 651 milioane de lei în 2020 şi peste 2.000 de angajaţi, Grupul AAylex se află în top cinci cele mai mari companii din industria cărnii din România.

Deţinut majoritar de antreprenorul Bogdan Stanca, Aaylex a investit, recent, 15 milioane euro, într-o nouă unitate de producţie, unde va produce cârnaţi 100% din carne de pui, cu condimente naturale, fără nitriţi, fără nitraţi, fără gluten, fără membrană, fără aditivi sau conservanţi.

Unitatea care produce cârnaţii de pui este integrată cu celelalte entităţi din cadrul grupului AAylex: fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducţie, incubaţie şi creştere pui, un abator şi unităţi specializate de producţie şi ambalare. În ultimii 4 ani, grupul AAylex a investit în total peste 50 de milioane de euro pentru integrarea şi consolidarea întregului lanţ, de la fermă la furculiţă.

Începând cu luna ianuarie 2021, gama de cârnaţi Cocorico a fost în testări în câteva hypermarketuri din ţară şi din străinătate, spun reprezentanţii companiei. Acum, produsele sunt distribuite în toată ţara şi la export, pe pieţele din Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria şi Slovacia, inclusiv Orientul Mijlociu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...