Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă, mai ales în abatoarele din străinătate.

Nemții, de exemplu, care se numără printre cei mai mari crescători de porci din Europa, caută cu disperare muncitori români chiar și necalificați dispuși să muncească în domeniul cărnii.

Nu sunt însă singurele oferte pe piața muncii, în această perioadă, când toată lumea vrea să găsească muncitori pentru fabrici și depozite pentru activități de ambalat și etichetat, de la fructe și legume și până la ciocolată sau cafea. Cât despre leafă, aceasta poate ajunge și până la 2400 de euro pe lună.

Iată cum sună anunțul unui abator din Germania:

“Firmă germană angajează direct personal calificat și necalificat pentru muncă în domeniul cărni la fabrica din Edewecht din nord-vestul Germaniei. Cerințe: Se caută personal b/f, calificați sau necalificați, serioși, tineri harnici dornici să învețe și să lucreze la fabrica unde se tranșează/dezosează capetele de porc, bărbați la tranșare-dezosare, iar femeile la fasonat și tăiat carnea rezultata de la capete de porc”.  

Firma germană oferă contract de muncă nelimitat din prima zi de lucru și un salariu de început de la 12,5 euro brut pe oră. De asemenea, doritorii beneficiază de asigurare medicală, de pensie, alocație, șomaj etc., fiind asigurată cazarea și transportul la fabrică.

La legume și fructe, ceva mai modest

Angajări masive, așa sună anunțul postat pe site-urile de profil, se fac și la fabricile din Munchen, Frankfurt, Stutgart pentru activități de etichetat, ambalat produse la bandă: legume, fructe la caserolă, ciocolată, jucării, conserve. Se oferă cazare, mâncare sau bani de mâncare, transport organizat, contracte de muncă în limba germană și română, după cum se precizează în anunțul postat pe un site de specialitate. Se acceptă femei, bărbați cu vârste de maximum 58 de ani, iar leafa este între 1600 și 1800 de euro pe lună. Și nu sunt decât câteva dintre joburile apărute în această perioadă.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole