Academia Franceză de Științe: A decedat biologul Francois Gros, co-autor al descoperirii ARN mesager

Biologul Francois Gros, care a contribuit la dezvoltarea biologiei moderne, în special la descoperirea ARN mesager, a decedat vineri la vârsta de 95 de ani, a anunțat, duminică, Academia Franceză de Științe, scrie presa franceză.

Francois Gros a decedat la 18 februarie, a declarat Etienne Ghys, matematician și secretar al Academiei de Științe, funcție pe care Francois Gros a deținut-o din 1991 și 2000.

Co-autor la descoperirea ARN mesager, intermediar molecular al codului genetic ADN, contribuția lui Francois Gros a fost capitală. Cercetările lui au deschis calea, aproape de 60 de ani, folosirii acestei tehnologii în principalele vaccinuri administrate în prezeent contra Covid-19.

Francois Gros s-a născut la 24 aprilie 1925 la Paris într-o familie de israeliți nepracticanți. În timpul celui de-al doilea Război Mondial s-a retras la Toulouse. În permanență la mila de a fi denunțat, el și-a schimbat numele, povestește reputatul cercetător în ”Memoires scientifiques – Un demi-siecle de biologie” (2003).

Din anii 1990, el a fost într- cursă nebună pentru secvențierea genomurilor. Francois Gros a fost căsătorit de două ori și tată a trei băieți.

Împreună cu alte eminente personalități, el a contribuit la nașterea biologiei moleculare care va revoluționa științele vieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole