Accesul în cartierul Greenfield, blocat de copaci și stâlpi de lumină prăbușiți pe carosabil
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/07/greenflield.jpg)
Joi seară, în urma unei furtuni violente care a afectat nordul Capitalei și al județului Ilfov, accesul în cartierul Greenfield din nordul Bucureștiului a fost complet blocat. Singurul drum care leagă cartierul de restul orașului a fost obstrucționat de stâlpi de electricitate și copaci doborâți de vântul puternic. Locuitorii, revoltați, avertizează că în cazul unei urgențe, ambulanțele sau echipajele de pompieri nu ar avea nicio șansă să ajungă la timp în zonă.
Cartierul Greenfield, complet izolat după furtună
La această oră, locuitorii încă postează mesaje pe rețelele sociale, disperați că nu pot ajunge acasă. O femeie identificată ca F.M. a transmis un mesaj dur către autorități:
„Singurul nostru drum de acces este blocat după ce 3 stâlpi foarte vechi de curent au căzut peste șosea. Pomii netoaletați care au căzut peste drum nu îi mai numărăm. Cert e că suntem câteva mii de oameni din cartierul Greenfield Residence Baneasa și de la casele de pe Aleea Teișani care fie nu avem cum să ajungem la propriile case, fie am rămas blocați acasă.”
Aceasta a lansat un apel direct către primarul George Cristian Tuță și către consilierii locali, prin care cere construirea unui al doilea drum de acces în cartier.
„Dacă are cineva nevoie urgentă de ambulanță poate să moară liniștit pentru că doar elicopterul mai ajunge în cartier. Dragi primari și consilieri ai sectorului 1 cât vă mai ia până să înțelegeți că noi aici mai avem nevoie de un drum de acces? E vital, nu e un moft!”.
Mai mulți oameni denunță pe Facebook că nu reușesc să intre în cartier, la întoarcerea de la serviciu.
Bilanțul ISU după furtuna care a lovit Capitala
Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a confirmat peste 50 de intervenții doar în Capitală, în urma furtunii. Au fost îndepărtați 44 de copaci căzuți, au fost avariate 15 autoturisme, iar patru acoperișuri au fost dislocate de vânt. De asemenea, s-au rupt cinci țevi de gaze, iar două persoane au fost transportate la spital, după ce au fost rănite de crengile căzute.
În Otopeni, o femeie de 49 de ani a murit după ce bucăți din acoperișul unei clădiri au fost smulse de vijelie și i-au intrat în locuință.
Furtuna de joi a fost una dintre cele mai grave înregistrate anul acesta în zona București-Ilfov. Fenomenul a fost cu atât mai ciudat, cu cât a afectat doar zona de nord. În sudul Bucureștiului s-au înregistrat rafale de vânt moderate și ploaie liniștită.