Accident feroviar în Teleorman. Un tren a deraiat, s-a activat Planul Roșu de intervenție

Publicat: 11 iun. 2024, 17:53, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Accident feroviar în Teleorman. Un tren a deraiat, s-a activat Planul Roșu de intervenție
sursa: google

Accident feroviar la intrarea în Atârnaţi, judeţul Teleorman. Două vagoane ale unui tren CFR, plin cu călători, care circula între Craiova și București, au deraiat. Este vorba despre trenul IR 1596, din cauza căruia a fost oprită circulația.

Tren deraiat în Teleorman

CFR SA informează că circulația feroviară este întreruptă în acest moment pe relația Roșiori – Atârnați, firul II, din cauza deraierii a două vagoane din compunerea trenului IR 1596. Pentru că situația este una dificilă, a fost activat Planul Roșu de intervenție.

Trenul IR 1596, care efectuează legătura între Craiova și București Nord, a plecat din stația Roșiori la ora 16:14. La ora 16:24, mecanicul a informat dispeceratul de circulație că ultimele două vagoane ale trenului au deraiat în apropierea semnalului de intrare în stația Atârnați, pe firul II.

Conform primelor informații, în tren se află aproximativ 200 de călători. Echipele de intervenție ale SRCF Craiova sunt în drum spre locul incidentului pentru a gestiona situația și a găsi o soluție de a-i duce pe oameni la destinație. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

CFR transmite că a găsit deja o soluție în acest sens. Astfel, toți pasagerii din trenul IR 1596 vor fi transferați în trenul R 9006, care îi va transporta către destinația lor finală, București Nord.

„2 vagoane din 3 ale trenului au deraiat fără a fi răsturnate. Este vorba despre o persoană rănită ușor conștientă cooperantă care primește asistență medicală de la echipajele SMURD. Se face evaluarea tuturor persoanelor din tren

Între timp, un alt tren personal o să se apropie de garnitura care a deraiat și va opri pentru a prelua toate persoanele din acest tren. Am activat planul roșu de intervenție”, transmite ISU Teleorman.

Pentru a minimiza disconfortul și întârzierile, celelalte trenuri care tranzitează stația Atârnați vor fi redirecționate să circule pe firul I, în ambele sensuri.

La fața locului au fost alocate 1 mașină de stingere, 1 echipaj de descarcerare, 9 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SAJ. Vagoanele nu au fost răsturnate.