Un parașutist a fost găsit inconștient după aterizare pe Aeroportul Tuzla, intervenind echipaje medicale și poliția pentru stabilirea circumstanțelor accidentului.
Accident la Aeroportul Tuzla
Un accident de aviație a avut loc sâmbătă, 12 iulie 2025, pe Aeroportul Tuzla, unde un parașutist a fost găsit inconștient imediat după aterizare, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, relatează Ziarul Amprenta.
La fața locului au intervenit rapid un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța și elicopterul SMURD. Starea parașutistului este gravă, dar momentan nu se cunosc alte detalii despre identitatea sa sau despre cauzele accidentului.
Polițiștii din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră al IPJ Constanța s-au deplasat și ei la fața locului pentru a investiga împrejurările exacte în care s-a produs incidentul.
Parașutistul era conștient. El a suferit fractură membru superior și inferior, fiind dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean Constanța.
Aeroportul, redeschis în 2024
Aeroportul Internațional „Alexandru Podgoreanu” din Tuzla a fost redeschis oficial, în 2024, după lucrări ample de modernizare, finanțate cu aproape 100 de milioane de lei printr-un contract cu Ministerul Transporturilor. Infrastructura a fost complet refăcută, pista fiind acum din beton, iar aeroportul dispune de 26 de locuri de parcare pentru aeronave și elicoptere, șapte căi de rulare, un sistem video de supraveghere și un nou turn de control.
Evenimentul de redeschidere a fost dedicat publicului, iar reprezentanții aeroportului și-au exprimat intenția de a atrage avioane mici și private, dar și de a dezvolta zboruri interne operate cu aeronave de până la 20 de locuri. Capacitatea maximă actuală permite aterizarea avioanelor de tip ATR 42, cu 42 de pasageri. În planurile de viitor se află și atragerea de operatori care să dezvolte rute scurte, interne și internaționale, facilitând accesul la litoral, mai ales pentru românii din vestul țării. Aeroportul Tuzla este operat din 1999 de Regional Air Services, companie care deține și o flotă proprie de aeronave, elicoptere, simulatoare pentru antrenamente, o școală de piloți și una pentru formarea inginerilor de aeronave.