Această capitală va avea un nou nume

Numele oficial al capitalei Thailandei va fi schimbat din Bangkok în Krung Thep Maha Nakhon. Va fi însă păstrat și numele vechi, acesta fiind pus  între paranteze.

Noul nume oficial, Krung Thep Maha Nakhon, nu va deveni oficial până când proiectul de lege nu va analizat de o comisie desemnată în acest scop.

După ce anunţul privind schimbarea numelui a atras critici publice, adjunctul purtătorului de cuvânt al guvernului, Ratchda Dhanadirek, a transmis într-o postare pe Facebook, că numele thailandez Krung Thep Maha Nakhon va fi folosit doar ca denumire oficială, în timp ce numele Bangkok va fi în continuare recunoscut.

Ca răspuns la reacţii, și Biroul Societăţii Regale a postat un mesaj potrivit căruia vor fi folosite ambele denumiri, Krung Thep Maha Nakhon şi Bangkok, relatează Bangkok Post, citat de Mediafax.

Bangkok este folosit în mod oficial din noiembrie 2001. Numele provine de la o zonă veche din Bangkok, care acum face parte din marea zonă metropolitană a capitalei. Din punct de vedere istoric, a fost folosit în mod neoficial pentru o perioadă lungă de timp.

Krung Thep Maha Nakhon, sau „Krung Thep” aşa cum spun majoritatea thailandezilor, sunt versiuni mai scurte ale numelui ceremonial al capitalei, care este „Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”.

Numele se traduce astfel: Oraşul îngerilor, marele oraş al nemuritorilor, magnificul oraş al celor nouă pietre preţioase, sediul regelui, oraşul palatelor regale, casa zeilor încarnaţi, ridicat de Vishvakarman la îndemnul lui Indra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...