Această țară are cea mai mare rată de infectare cu coronavirus din lume

Aceasta este țara cu cea mai mare rată de infectare cu Covid-19 din lume, conform datelor furnizate de Universitatea Oxford. 60% dintre testele efectuate aici sunt pozitive, conform Reuters.

Este vorba despre Argentina, unde rata mare de pozitivare este pusă pe seama testelor puține efectuate precum și a măsurile slabe de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.

Această țară are 809.728 de cazuri de coronavirus, de la începutul pandemiei, cu o medie zilnică de 12.500 de infecții în ultima săptămână. Țara a trecut de 20.000 de decese săptămâna trecută.

Experții medicali susțin că  rata uriașă de pozitivare este cauzată de nivelurile scăzute de testare și de restricțiile puține impuse de autorități.

 „Există izolare? Nu există. Se fac suficiente teste? Nu, nu se fac”, a declarat pentru Reuters Carlos Kambourian, medic pediatru în orașul Buenos Aires.

Kambourian a adaugat ca au existat putine modalitati de întărire a serviciilor de sănătate: „Cu siguranță nu se aplică strategii pentru a opri pandemia”, a adaugat el.

Argentina are cel de-al optulea cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din lume și se află în prezent în primele cinci categorii de cazuri și decese noi în medie pe 7 zile. America Latină a fost cea mai afectată regiune din lume în ceea ce privește cazurile de COVID-19 și decesele provocate de coronavirus.

Citește aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole