Acesta este filmul italian care va participa la Oscar 2022 (VIDEO)

Ultimul film al lui Paolo Sorrentino, „È stata la mano di Dio”(„The Hand of God”), va reprezenta Italia la cea de-a 94-a ediţie a premiilor Oscar din 2022. Anunțul a fost făcut de comisia de selecţie a Asociaţiei Naţionale a Industriei Cinematografice (ANICA) din Italia.

Potrivit EFE, Paolo Sorrentino a mai câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2014 cu „La Grande Bellezza”. Lucru important: Sorrentino este și regizorul serialelor de succes „The Young Pope” – „Tânărul Papă” și „The New Pope” – ”Noul Papă”. Anul viitor, el va concura cu „È stata la mano di Dio„, un film care a câştigat deja Marele Premiu al Juriului, la cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de la Veneţia, în timp ce protagonistul filmului, Filippo Scotti, a câştigat premiul Marcello Mastroianni pentru cel mai bun actor debutant.

Este vorba despre un film cu o tentă extrem de personală a regizorului, deoarece îşi rememorează adolescenţa şi pierderea tragică a părinţilor, din cauza unei scurgeri toxice de gaze din care el însuşi a scăpat, deoarece era plecat să vadă un meci al lui Diego Armando Maradona.

Sorrentino aspiră să fie ales pe lista celor 15 lungmetraje

Comisia însărcinată cu selecţia a ales filmul lui Sorrentino dintre alte 17 candidate, printre care s-au aflat „Tre piani”, cu care Nanni Moretti a concurat anul acesta la Festivalul de la Cannes, sau „Ennio”, documentarul pe care Giuseppe Tornatore l-a dedicat prietenului său Morricone. Sorrentino aspiră să fie ales pe lista celor 15 lungmetraje preselectate de Academia Americană de Film pentru a concura la categoria cel mai bun film internaţional, care va fi anunţată la 21 decembrie, în condiţiile în care cei cinci mari finalişti vor fi anunţaţi în februarie 2022. „È stata la mano di Dio„va ajunge în cinematografele din Italia la 24 noiembrie, iar pe Netflix va putea fi vizionat din 15 decembrie.

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 27 martie 2022 la Los Angeles.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole