Aceste pastile folosite de tot mai mulți români pot face mai mult rău decât bine. Medic: Pot fi nocive

Nu există studii științifice care să ateste eficacitatea suplimentelor alimentare. Este avertismentul dat de mai mulți medici care atrag atenția că acestea nu funcționează, deși tot mai multe persoane își pun speranța în aceste pilule.

”Sunt niște produse care conțin fie vitamine, fie minerale, fie diverse alte substanțe sau plante. Acestea pot aduce un beneficiu, în scopul de a menține sănătatea, nu de a vindeca ceva. Ele nu sunt făcute să vindece. Sunt suplimente alimentare pentru perioade în care organismul uman are nevoie de ceva mai multe minerale sau vitamine.

Dacă sunt bine făcute, adică dacă sunt extracte standardizate și sunt făcute printr-o tehnologie similară cu a medicamentului, pot avea oarecare beneficii doar dacă sunt recomandate de medic.

În orice caz, ele nu înlocuiesc tratamentul pentru o anumită boală, ele nu înlocuiesc în niciun caz medicamentele. Și sunt destul de scumpe. Pacientul trebuie să întrebe întâi medicul!

Suplimentele sunt niște produse care conțin substanțe sau asociații de substanțe care pot fi benefice omului sănătos. Ele nu sunt pentru omul bolnav. În plus, ele nu au autorizație de la Ministerul Sănătății și de la Ministerul Agriculturii”, a declarat Rodica Tănăsescu, medic de familie, la Antena 3.

Conform medicului, unele dintre aceste medicamente pot fi nocive și ar putea face mult rău dacă sunt luate în exces.

„De cele mai multe ori, însă, nu fac rău, dar sunt ineficiente”, a adăugat medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...