Acțiune de amploare a Poliției Române și DIICOT: Aproape 400 de percheziții în toată țara

Miercuri dimineață Poliția Română și DIICOT desfășoară o amplă acțiune de destructurare a unor grupări infracţionale de criminalitate organizată.

Procurorii și ofițerii de poliție fac, miercuri, 386 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi 28 de judeţe din țară.

Conform procurorilor DIICOT, citați de Agerpres, mai mulți lideri de grupări infracționare ce acționau în principal în străinătate au revenit în acestă perioadă în România din cauza pandemiei de coronavirus.

Percheziţiile au loc în Bucureşti și pe raza județelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud.

Perchezițiile au loc în urma cercetărilor făcute în 24 de cauze penale instrumentate de 21 de structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală.

Cercetările vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranţi, înşelăciune sau şantaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...