Acțiune de amploare a Poliției Române și DIICOT: Aproape 400 de percheziții în toată țara

Miercuri dimineață Poliția Română și DIICOT desfășoară o amplă acțiune de destructurare a unor grupări infracţionale de criminalitate organizată.

Procurorii și ofițerii de poliție fac, miercuri, 386 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi 28 de judeţe din țară.

Conform procurorilor DIICOT, citați de Agerpres, mai mulți lideri de grupări infracționare ce acționau în principal în străinătate au revenit în acestă perioadă în România din cauza pandemiei de coronavirus.

Percheziţiile au loc în Bucureşti și pe raza județelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud.

Perchezițiile au loc în urma cercetărilor făcute în 24 de cauze penale instrumentate de 21 de structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală.

Cercetările vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranţi, înşelăciune sau şantaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...