Activiștii au blocat frontiera polono-belarusă, coada de camioane depășește 45 km (video)

Niciun camion cu mărfuri care se îndrepta spre Belarus și Rusia nu a trecut granița dintre Polonia și Belarus sâmbătă și duminică. Activiștii ucraineni și polonezi care cer interzicerea completă a comerțului cu Federația Rusă blochează accesul, susține Natalia Panchenko, reprezentantul grupui de inițiativă.

Conform Ukrainska Pravda, este pentru a doua oară în ultima săptămână când activiștii au reușit să blocheze circulația camioanelor la graniță.

În prezent, în Polonia există doar două puncte de trecere a frontierei polono-belaruse: Kukuriki și Bobrovniki. Primul punct de control are o capacitate mai mare, așa că îl blocăm și cerem activiștilor din Bobrovniki să organizeze și acolo o blocadă. Cel mai bine ar fi să blocăm ambele puncte în același timp, dar până acum nu sunt suficienți oameni pentru două treceri„, a declarat Panchenko.

Activiștii solicită guvernului Poloniei și autorităților UE să interzică complet furnizarea de bunuri către statul agresor. Aceste solicitări au găsit deja ecou și la Varșovia: premierul polonez a cerut UE să interzică complet comerțul cu Rusia.

Din cauza blocadei în curs, s-a format o coadă de camioane care se îndreptau spre Belarus. Potrivit hărților Google urmărite de activiști, coada se întinde până în sate aflate la 45 km de graniță.

Deocamdată, șoferii nu se grăbesc să redirecționeze camioanele și să facă către ocol, prin Lituania, aparent mizând pe ridicarea blocadei.

În urmă cu o săptămână, activiștii au blocat timp de trei zile camioanele la granița Poloniei, fiind ulterior dispersați de poliția poloneză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...