Actori ai Teatrului Naţional din Bucureşti, voluntari la un call center al Direcţiei de Sănătate Publică

Mai mulți actori ai Teatrului Național din București și alți angajați ai instituției sunt voluntari la un call center al Direcției de Sănătate Publică și răspund apelurilor oamenilor referitoare la pandemia de coronavirus.

Conform unui comunicat de presă, la call center-ul amenajat de organizaţia Geeks for Democracy, cu sprijinul DSP şi STS, într-o clădire aflată în spatele sediului TNB, mai mulţi actori şi câţiva colegi din Direcţia Comunicare au participat zilele acestea ca voluntari.

Actorii au fost mai întâi instruiți de voluntari cu experiență și după ce au fost o perioadă secondați de aceștia, ei au răspuns apelurilor și au încercat să îi ajute pe bucureșteni cu informațiile dorite.

Actori la muncă, voluntari DSP în timpul liber

Între participanţi s-au aflat Monica Davidescu, Lari Giorgescu, Ileana Olteanu, Ionuţ Toader, Richard Bovnoczki, Mihai Munteniţă, Crina Semciuc, Andrei Finţi, Răzvan Oprea, Istvan Teglaş şi Victoria Dicu.

„Situaţia de acum m-a făcut să particip la voluntariatul acesta, pentru că am norocul de a nu mă fi infectat cu acest coronavirus – sper să nici nu se întâmple – astfel că pot să ajut oamenii, publicul. Dacă nu sunt pe scenă şi nu pot să fac spectacole pentru ei, măcar atât pot să fac, să răspund la telefon şi să am o legătură directă cu publicul şi să încerc să ajut cât pot de bine”, a declarat actorul Ionuţ Toader, conform News.ro.

Monica Davidescu a precizat: „Particip în acest proiect pentru că mi s-a părut foarte interesant să poţi să dai o mână de ajutor operatorilor din call center DSP, pentru că fac o muncă foarte grea aici, pe de altă parte să poţi asculta oamenii şi să îi întrebi cum se simt, să le găseşti o soluţie şi m-am bucurat că din cele 8-10 apeluri pe care le-am luat până acum am reuşit să îi fac pe oameni să completeze corect toate documentele, să îşi obţină concediul medical sau să îi trimit spre Ambulanţă, pentru a-şi face testul”.

„Trăim niște vremuri cumplite”

Ileana Olteanu a fost deja două zile la call center: „Trăim nişte vremuri cumplite şi-atunci, noi, ăştia care suntem sănătoşi şi pe baricade, să fim în linia întâi şi să dăm un exemplu că se poate trece cu o atitudine mai pozitivă peste greutăţi. Noi, actorii, asta putem face cât teatrele sunt închise. Decât să stai acasă şi să te uiţi la lucruri negative, mai bine vii, dai o mână de ajutor 2 – 3 ore pe zi, nu cred că e foarte greu”.

„Primul meu caz a fost unul foarte greu şi mi-a fost foarte dificil să nu mă ataşez de persoana respectivă, pentru că problema era una foarte urgentă şi înţelegeam foarte bine. Problema mea era că nu ştiam cu ce să-l ajut, pentru că într-adevăr, la un call center ca acesta restricţiile sunt foarte multe, eşti destul de limitat, nu poţi să-l ajuţi pe om decât cu unele informaţii care îi pot fi utile. Oamenilor însă le este greu să aibă răbdare, inclusiv să te asculte. Nu e deloc uşor ce fac voluntarii de la call center, este foarte greu!”, a adăugat şi Lari Giorgescu, după ce a încheiat munca primei zile de voluntariat.

Demersul actorilor şi al colegilor lor din TNB va continua în perioada următoare.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Calin Popescu Tariceanu a scapat de dosarul de luare de mita

Călin Popescu Tăriceanu, curat ca lacrima! A scăpat de dosarul mitei...

Fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, a scăpat de dosarul în care era acuzat că a solicitat și primit mită de 800.000 de...

Monica Macovei, condamnată la șase luni de închisoare

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din...