Actrița Dorina Lazăr, repusă în funcţia de manager al Teatrului Odeon. Procesul care i-a marcat cariera

Primăria Capitalei anunţă că actriţa Dorina Lazăr a fost repusă în funcţia de manager al Teatrului Odeon din care fusese demisă în 2017.

Ea a câştigat anul trecut procesul prin care a contestat decizia de atunci, dar, în ciuda sentinţei definitive a instanţei, fosta conducere a Primăriei nu a făcut nimic pentru a pune în aplicare hotărârea judecătorească – a precizat primarul Bucureştiului, Nicuşor Dan.

El a semnat miercuri dispoziţia prin care Dorina Lazăr şi-a reprimit postul de manager al teatrului aflat în subordinea municipalităţii, potrivit Radio România Actualități.

„M-am bucurat să-i pot da vestea bună”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, joi, că a semnat dispoziția privind reintegrarea actriței Dorina Lazăr pe postul de manager al Teatrului Odeon, aflat în subordinea Primăriei Capitalei. „M-am bucurat să-i pot da vestea bună pe care o aștepta de atâta vreme”, a spus Nicușor Dan.

Dorina Lazăr a fost demisă abuziv din această funcție în 2017, iar anul trecut a câștigat procesul cu primăria pe această speță. În ciuda deciziei definitive a instanței, fosta conducere a PMB n-a făcut nimic pentru a pune în aplicare hotărârea judecătorească, lucrurile trenând excesiv”, a explicat Nicușor Dan pe Facebook.

Am vorbit la telefon cu Dorina Lazăr și m-am bucurat să-i pot da vestea bună pe care o aștepta de atâta vreme: începând de azi, este din nou managerul Teatrului Odeon. Îi doresc mult succes!”, a mai spus Nicușor Dan.

Concediată fără explicații

Actrița Dorina Lazăr a câștigat, în iunie 2020, procesul cu Primăria Capitalei, după aproape trei ani de când a fost concediată de la conducerea Teatrului Odeon, fără a i se oferi o explicaţie pertinentă. Actriţa a fost destituită după o vizită a Corpului de Control al Primarului General, la doar câteva zile după ce a fost reconfirmată în poziția de manager al Teatrului. În locul Dorinei Lazăr a fost numit actorul Cristian Șofron.

Mărturisesc deschis că eu mă așteptam să dureze procesul o luna de zile, pentru că mi s-a spus că la contencios administrativ lucrurile merg repede (…) Când am intrat în conflict cu Primaria, am crezut că am intrat din cauza bugetului, apoi s-a dovedit ca e o chestiune subiectivă. Mi s-a trimis un corp de control, două doamne de la Primărie, au stat aprope 3 săptămâni la Teatru.

Au scris un raport cu „neregului”. Aceste nereguli au fost analizate de completul de judecata, toate cele 10 învinuri care mi se aduceau s-au dovedit a fi neîntemeiate. Au fost mai multe termene, n-am crezut că durează atat de mult un fleac de conflict, pentru că până la urmă nu era vorba nici de un prejudiciu pecuniar (…). Și când credeam că nu se mai termină, s-a terminat la trinbunalul mare.

Primăria a făcut recurs, iar acum, în 19 mai s-a judecat și sentința s-a pronunțat ieri. Acum stau să-mi trag sufletul. Urmează să am o discuție, să văd ce drepturi am, cel mai mlt îmi doresc să prmiesc leul ca recompensa morală de la Primărie”, spunea Dorina Lazăr pentru GPS Cultural, în iunie 2020.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole