Acum e viceversa? OMS: Tinerii răspândesc virusul în Europa

La originea răspândirii coronavirusului în Europa ar sta numărul tot mai crescut de tineri infectați cu acest virus, potrivit Dr. Hans Kluge, director regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

Europa înregistrează o creștere a cazurilor de COVID-19. Expertul a spus că mai multe țări din Europa au observat un număr mai mare de cazuri noi în rândul tinerilor. Pentru a stopa acest trend extrem de periculos, cei de la OMS fac un apel public pentru țările de pe continent să deschidă căi de comunicare cu aceste categorii de vârstă. Dr. Kluge adaugă că autoritățile trebuie să comunice mai bine cu membrii tineri ai societății. „Un număr tot mai mare de țări se confruntă cu focare localizate și o reapariție a cazurilor. Ceea ce știm este că aceasta este o consecință a schimbării comportamentului oamenilor”, a spus el, potrivit BBC.

S-a schimbat categoria la care se mută vigilența

„Primim rapoarte de la mai multe autorități medicale despre o proporție mai mare de noi infectări în rândul tinerilor. Pentru mine, acest lucru este suficient pentru a spune că e nevoie să regândim modul de implicare a tinerilor”, a adăugat specialistul.

În perioada verii, plajele și zonele turistice sunt înțesate de tineret. În acest sens, oficialii de la OMS consideră că e nevoie de vigilență mai mare în rândul acestei categorii. Reprezentantul OMS spune că îi înțelege pe tinerii care „nu vor să rateze vara”, dar spune că aceștia trebuie să fie atenți. „Au o responsabilitate față de ei înșiși, față de părinții lor, de bunici și de comunitățile lor și acum știm cum să adoptăm comportamente sănătoase, deci să profităm de aceste cunoștințe”, a spus el.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole