Acuzat de trafic şi consum de droguri, Gheboasă a scăpat de dosarul penal după ce a „ciripit” la DIICOT

Gabriel Emil Gavrilă, trapperul cunoscut sub numele de scenă Gheboasă, care a încins spiritele în societatea românească după prestaţia sa la festivalul Untold, este subiectul a două dosare deschise pe numele său pentru infracţiuni deosebit de grave: trafic şi consum de droguri de mare risc şi ultraj împotria unui poliţist. Surprinzător, deoarece procurorii nu au finalizat dosarele respective, faptele pentru care a fost acuzat Gheboasă s-au prescris, fiindcă la data comiterii lor era minor.  

Unul dintre dosare a fost deschis pe numele lui Gheboasă de către DIICOT în anul 2018, după ce tânărul, acum în vârstă de 21 de ani, a fost anchetat pentru consum şi distribuţie de droguri de mare risc. La DIICOT există înregistrări care arată că în timpul audierilor Gheboasă a recunoscut faptul că a consumat şi a distribuit droguri. Cu toate acestea, el a fost lăsat liber, după ce a „ciripit” informaţii despre dealerii şi consumatorii de droguri cu care relaţiona. Din motive necunoscute, dosarul a rămas în sertarele DIICOT, astfel că, în prezent, faptele de care a fost acuzat trapperul s-au prescris. Termenul de prescripție a răspunderii penale se reduce la jumătate pentru inculpaţii care la data săvârșirii infracțiunii erau minori.

Procurorii l-au scăpat pe trapper de răspunderea penală după ce a călcat în picioare un poliţist

Alt dosar penal în care apare numele lui Gheboasă datează din decembrie 2017. Atunci, trapperul, împreună cu patru prieteni de-ai săi, a bătut un polițist în centrul orașului Târgoviște, pe motiv că acesta, în calitate de agent de poliţie rutieră, îi întocmise dosar penal unuia dintre amicii săi. În urma încăierării, poliţistul a avut nevoie de 70 de zile de îngrijiri medicale și a suferit intervenţii chirurgicale la ambele maxilare.

Reţinut la momentul respectiv pentru 24 de ore, Gheboasă a fost ulterior eliberat, pe motiv că era minor. Dosarul penal 49/P/2018, în care au fost inculpați Gavriş Gabriel Emil – alias Gheboasă, Radu Georgian Liviu, Mihai Laurenţiu Ionuţ, Ștefan Aron și Andrei Parceloiaia, se află de şase ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, dar între timp faptele s-au prescris, deoarece procurorii n-au respectat niciunul dintre termenele de finalizare ale anchetei, aşa cum a cerut Judecătoria Târgovişte.

Ca atare, Gheboasă, acuzat de ultraj, a scăpat şi de acest dosar, pe motiv de împlinire a termenului de prescripție a răspunderii penale.

Cu toate acestea, trapperul va trebui să răspundă material în acest dosar, deoarece poliţistul bătut va iniţia, în perioada următoare, acţiuni civile împotriva lui, în scopul obţinerii de daune morale şi materiale pentru suferinţa pricinuită, dar şi împotriva Ministerului Public și a procurorilor de caz, pentru faptul că au tergiversat nejusitificat dosarul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole