Adele s-a menţinut în fruntea clasamentului britanic al albumelor

Cântăreaţa Adele s-a menţinut cu „30” în fruntea clasamentului britanic al albumelor, unde discul de Crăciun al lui Gary Barlow a debutat în top 5.

Albumul „30”, lansat pe 19 noiembrie, a ocupat, pentru a doua săptămână consecutiv, primul loc în topul din Marea Britanie, după ce a înregistrat vânzări record la debut.

Materialul discografic a înregistrat şi cea mai bună săptămână de vânzări a anului în Statele Unite, cu 839.000 de unităţi în săptămâna încheiată pe 25 noiembrie, potrivit MRC Data.

„30” este primul album al artistei în decurs de şase ani. Primul single extras, „Easy On Me” a ocupat de asemenea prima poziţie în Regat, pentru a şaptea săptămână consecutiv.

Pentru acest album, Adele a colaborat din nou cu producătorul Greg Kurstin, cu care a lucrat pentru „25”, cu Max Martin, compozitor, şi cu producătorul şi compozitorul suedez Ludwig Göransson, care a câştigat un Oscar pentru coloana sonoră a „Black Panther”.

Locul al doilea în clasamentul britanic a fost ocupat de noul album al grupului Westlife, „Wild Dreams”, urmat de „=” al lui Ed Sheeran, care a coborât un loc după a cincea săptămână de la lansare.

„Voyage” al grupului ABBA s-a clasat pe poziţia a patra, în coborâre un loc, după a patra săptămână de top, iar albumul „The Dream of Christmas” al lui Gary Barlow a debutat pe locul al cincilea.

În top 10 au intrat şi albumul „Christmas” lansat de Michael Buble în 2011, care a urcat unsprezece poziţii până pe şase, şi „The Tears of Hercules” al lui Rod Stewart, în urcare şase poziţii, până pe şapte, după trei săptămâni de la debut.

„Red (Taylor s Version)” al cântăreţei americane Taylor Swift s-a menţinut pe poziţia a opta, la trei săptămâni de la debut, grupul Little Mix şi „Between Us” s-au clasat pe nouă, după trei săptămâni, iar Elton John a ucat patru locuri cu „The Lockdown Sessions”, până pe zece, după a şasea săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole