Adevăr sau fals? Prințul Charles spune că mașina sa funcționează cu combustibil pe bază de vin și brânză

Prințul Charles a dezvăluit rețeta cu care își alimentează automobilul Aston Martin: le-a spus jurnaliștilor BBC că și-a modificat mașina pe care o condus-o în ultimii 50 de ani pentru a funcționa pe bază de vin și brânză. Adevăr sau fals? Ei bine, adevăr!

Aston Martin-ul folosește un combustibil pe care Charles îl denumnște E85, realizat din ceea ce el numește „vin alb englezesc și zer obținut în urma procesului de producere a brânzei”. E85 se referă de regulă la combustibilul care are 85 de procente de bioetanol și 15 procente de benzină fără plumb. Bioetanolul este o sursă regenerabilă de energie produs prin fermentarea zahărului și amidonului din plante. De regulă se folosește trestie de zahăr sau cereale, dar poate fi obținut și dintr-o combinație de vin și brânză, potrivit Euronews Green.

Chiar și mașinile clasice sunt convertite în automobile „verzi”, în Marea Britanie. Poate dura aproximativ șase luni, iar costurile se situează în jurul a 30.000 de euro.

Prințul Charles este un activist convins când vine vorba de protejarea mediului înconjurător. În 2020 a început o colaborare cu designerii Vin+Omi pentru a produce o colecție de haine realizate din urzicile pe care le are în grădină.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole