Adi Hădean: „În România sunt tot mai puțini oameni educați și tot mai puțini oameni educabili”

Pe parcursul verii, chef Adi Hădean a scris de mai multe ori despre turismul, dar și despre turiștii din țara noastră. “Turismul din România este în picaj, trebuie îngropat, trecut cu plugul și construit altul nou”, este una dintre constatările lui Adi Hădean.

De curând, Hădean a fost invitat la Europa FM, în cadrul emisiunii „Deșteptarea României”, la una dintre dezbaterile dedicate turismului românesc.“Turismul din România este în picaj, trebuie îngropat, trecut cu plugul și construit altul nou”, a fost numai una dintre constatările lui Adi Hădean în cadrul emisiunii menționate.

Unul dintre motivele principale pentru care prețurile în turism în România sunt foarte ridicate este acela că în foarte puține dintre cazuri, proprietarul business-ului este și proprietarul spațiului, și lucrul ăsta se întâlnește în HoReCa din toată România. Prețurile pleacă exact de acolo, de la care sunt cheltuielile tale minime și fixe în fiecare lună, de acolo trebuie să începi să construiești.

Este greu să instruiești pe cineva să pună două pahare pe masă

Dacă vrei să-ți faci astăzi un restaurant de 500 de metri pătrați, cu tot cu bucătărie, terasă, în București, nu cred că ai cum să scapi fără 25.000 de euro chirie, într-o zonă care să fie decentă”, a explicat Adi Hădean. Cei care au afaceri pe litoral trebuie să facă bani pentru că plătesc zeci de mii de euro chirie pe lună, pentru două luni de vară în care trebuie să producă pentru un an, dacă vor să aibă niște oameni cu care să muncească și anul viitor, a declarat chef Hădean. Este extrem de greu să o iei în fiecare an de la zero cu o echipă nouă:

Este greu să instruiești pe cineva să pună două pahare pe masă, nu să țină minte ce e la bucătărie sau ce gust are orezul. Anul trecut, am avut o brigadă de service, cu care, problema din ziua unu am avut-o și în ultima zi a sezonului, deși făceam traininguri zeci de ore, două luni nu-ți ajung să creezi o rutină corectă și până la capăt. Noi nu mai avem oameni educabili cu care să muncim, în România sunt tot mai puțini oameni educați și sunt tot mai puțini oameni educabili, în sensul muncii manuale, și asta este prima responsabiliate a statului român, nu a românului de rând”, a conchis el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...