Adio finanțare pentru orașele “anarhice” din SUA

Publicat: 03 sept. 2020, 14:07, de Roxana Roseti, în Internațional , ? cititori
Adio finanțare pentru orașele “anarhice” din SUA

Un memoriu semnat de președintele SUA ordonă procurorului general William Barr să alcătuiască o listă de „jurisdicţii anarhice”. Care permit să continue violenţa şi distrugerea proprietăţilor şi care au refuzat să ia măsuri rezonabile pentru restabilirea ordinii.

Preşedintele Donald Trump a semnat un memoriu, publicat de Casa Albă, în care ameninţă că va sista finanţarea federală pentru oraşele ”anarhice”. Cum ar fi Seattle, Portland, New York şi Washington, după cum notează Reuters.

O mișcare periculoasă

Prin intermediul aceluiaşi document, preşedintele îi solicită directorului pentru buget al Casei Albe, Russell Vought, să emită în termen de 30 de zile instrucţiuni ”către şefii agenţiilor guvernamentale, privind restrângerea eligibilităţii. Și alte moduri de defavorizare în limita maximă permisă de lege a jursidicţiilor anarhiste la primirea de fonduri federale nerambursabile.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a afirmat pe Twitter că Trump încearcă să taie fondurile federale necesare statelor şi oraşelor pentru refacerea după epidemia de coronavirus. Cuomo a afirmat că Trump nu este rege și nu poate tăia finanţarea oraşului New York, pentru că aceasta e o mişcare periculoasă și ilegală.Este binecunoscut faptul că, momentul declanșator a ceea ce se întâmplă în ultima vreme în SUA îl reprezintă cazul George Floyd. Caz de care o parte a presei americane leagă consecințele transformate în anarhie și haos.