Adio SF? Steven Spielberg face cel mai greu film din cariera lui! (VIDEO)

„West Side Story („Poveste din cartierul de vest”) are parte de o reinterpretare modernă a celebrului musical, fiind o nouă super producție 20th Century Studios, în regia lui Steven Spielberg. Chiar că sună SF!

După ce a terminat ultimul său film „The Post”, Spielberg a simțit că este momentul potrivit să se angajeze într-un proiect ca „West Side Story”. Deși era încă în faza de planificare, viziunea regizorului a fost mai mult decât coerentă: o perspectivă proaspătă, originală, unică asupra materialului. Categoric este cel mai greu film din cariera lui Spielberg și orecunoaște și el. Adevăru e că e greu să te „lupți” cu filmul inițial al lui Robert Wise-Jerome Robbins, din 1961, care a fost un succes enorm: a câștigat zece premii Oscar și a marcat începutul apariției musicalului ca fenomen cultural.

Este greu să refaci o capodoperă

Acest film este probabil cel mai greu din cariera mea, fiind, fără îndoială, cea mai mare partitură scrisă vreodată în teatru” (n.r. – înaintea filmului din 1961a fost piesa de teatru, care nu a avut atât de mare succes)”, spune Steven Spielberg. „Este foarte intimidant să iei o capodoperă și să o refaci din altă perspectivă, fără a compromite integritatea ei. Cred că poveștile grozave ar trebui spuse iar și iar, mai ales pentru a reflecta diferite perspective și momente în timp.Îmi place filmul original realizat de Robert Wise cu Jerome Robbins. Wise mi-a fost un prieten apropiat mulți ani și am vorbit cu el foarte mult despre film. Iar Walter Mirisch, care a produs filmul „West Side Story” [din 1961], este un alt prieten drag care mi-a spus tot felul de povești grozave despre realizarea filmului”, mai adaugă regizorul.

Prezentarea noului „West Side Story

Regizat de Steven Spielberg, bazat pe un scenariu semnat de Tony Kushner, câștigător al premiului Pulitzer, filmul West Side Story/Poveste din cartierul de vest” spune povestea clasică a rivalităților acerbe și a iubirii tinere din New York-ul anilor (1950), reluând o temă foarte populară care a generat fenomenul musical-urilor. Această peliculă le readuce pe marele ecran pe îndrăgitele vedete Ansel Elgort (Tony), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo), Mike Faist (Riff), Brian d’Arcy James (Ofițer Krupke), Corey Stoll (locotenentul Schrank), Josh Andrés Rivera (Chino),având-o pe Rita Moreno (în rolul Valentinei, care deține magazinul din colț în care lucrează Tony), și o prezintă pe Rachel Zegler (María). Moreno este, de asemenea, unul dintre producătorii executivi ai filmului.

Filmul fost adaptat pentru marele ecran plecând dela seria originală marca Broadway, din 1957. Cu o coregrafie originală semnată de Jerome Robbins, muzică creată de Leonard Bernstein, pe versuri de Stephen Sondheim, „West Side Story Poveste din cartierul de vest” este produs de Studiourile 20th Century, parte a grupului Walt Disney.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...