Adjudecat: Ghenie dă iar lovitura! Cu cât i s-a vândut un tablou

Lucrarea “The knight of death” semnată de Adrian Ghenie, cel mai bine cotat pictor contemporan român, a fost adjudecată, marţi seara, la preţul de 70.000 de euro.

Vânzarea tabloului s-a produs la licitaţia de artă contemporană organizată online de casa Artmark. Opera cunoscutului artist a fost estimată la preţul de 30.000 – 50.000 de euro. Adrian Ghenie a fost prezent în licitaţie şi cu lucrarea “Edgar Allan Poe”, care a fost cumpărată la preţul de 17.000 de euro.

Între lucrările adjudecate la sume ridicate (dar care nu s-au ridicat la „calibrul” lucrării lui Ghenie) s-au mai numărat: “Totem pe fond verde” de Ion Ţuculescu, la 57.500 de euro, “Couple royal” şi “Les poissonniers” de Georges Mazilu, fiecare la 21.000 de euro, “Răsărit” de Sabin Bălaşa, la 18.000 de euro, “Chiron” de Obie Platon, la 14.000 de euro, “Colindător” de Felix Aftene, “Vas cu flori” de Alexandru Ciucurencu şi “Insula” (“Atlantidă”) de Sabin Bălaşa, fiecare la 11.000 de euro, “Exitus” (V) de Roman Tolici, la 9.000 de euro, sculptura “Tors de femeie” de Hans Mattis Teutsch, la 17.000 de euro.

Următoarea licitaţie Artmark va avea loc joi. Sesiunea cuprinde peste 200 de piese rare, valoroase pentru cultura românească, dar şi pentru cea a popoarelor lumii, unele dintre ele vechi de mii de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...