Administrația Biden, mesaj pentru Bruxelles: Iubim Uniunea Europeană

Administrația președintelui american Joe Biden are un mesaj pentru Bruxelles. Relațiile dintre Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană par că se îmbunătățesc de la alegerile prezidențiale din 2020.

Relația cu Europa s-a răcit în timpul mandatului lui Donald Trump.

„Suntem mai puternici împreună decât despărțiți(…)Noua administrație de la Washington are un nou mesaj pentru Bruxelles: «Iubim Uniunea Europeană! »”, scrie Politico.

„Suntem atât de norocoși să avem Uniunea Europeană ca partener în lucrurilepe care le facem”, este mesajul transmis de adjuncta secretarului de stat american, Wendy Sherman, care a livrat personal „scrisoarea de iubire” a președintelui Joe Biden pentru UE.

Wendy Sherman s-a aflat în capitala europeană în cadrul primul ei vizite în străinătate de când a devenit numărul doi în diplomația americană.

„Uneori, oamenii sunt mulțumiți de leadership-ul american, iar alteori nu. Înțelegem acest lucru și încercăm să fim deschiși, transparenți și să apelăm la dialog, dar uneori trebuie să luăm decizii în interesul nostru. Sperăm că ele să fie bune și pentru partenerii și aliații noștri. Sperăm că am dialogat suficient pentru ca ceilalți să nu fie surprinși. Însă, în final, la fel cum Europa ia decizii în interesul ei, așa facem și noi”, a spus Wendy Sherman.

Sherman a spus că Washington-ul a fost surprins de reacția dură a UE după deturnarea de către regimul Lukașenko a avionului în care călătorea un opozant bielorus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...