ADP Oradea interzice coroanele de plastic în cimitir pentru că nu pot fi reciclate

Administrația Domeniului Public a decis să interzicerea comercializării coroanelor de plastic și a celor cu inserții de sârmă în Oradea, începând de marți. De asemenea, cu aceste obiecte nu se mai poate intra nici în Cimitirul Municipal. ADP a constatat că aranjamentele de plastic nu pot fi reciclate.

„Din 1 iunie vom interzice comercializarea coroanelor din plastic şi a celor cu inserţii de sârmă în pieţe. La fel, voi da dispoziţie să se interzică intrarea în Cimitirul Municipal cu ele”, a anunţat directorul Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica, citat de ebihoreanul.ro.

El a îndemnat ca la cimitir să fie aduse flori, coroane mai mici din materiale biodegradabile.

Şeful ADP a luat decizia după ce a descoperit că aranjamentele din plastic nu pot fi reciclate fiindcă nu sunt ştanţate cu tipul materialului, iar cele din flori naturale cu inserţie din sârmă nu pot fi făcute compost fiindcă metalul blochează maşinile de tocat. Depunerea lor la groapa de gunoi ca deşeuri nereciclabile ar provoca ADP-ului o cheltuială de 60.000 lei lunar, considerată enormă.

Interdicția intră în vigoare de marți, dar producătorii și comercianții din piețe au timp de acomodare trei luni. Scăderea cererii a lăsat producătorii fără piaţă, astfel că ei iau în calcul să dea în judecată ADP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...

Aproape 5 000 de kilograme de obiecte pirotehnice, confiscate în urma...

Poliţiştii din judeţul Ialomiţa au reuşit să indisponibilizeze 4.500 de kilograme de obiecte pirotehnice în urma unor ample percheziţii desfăşurate în municipiul Slobozia şi...