Adrian Chesnoiu: Din grânarul Europei putem să devenim hipermarketul Europei!

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a precizat că Planul Național Strategic care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022 prevede posibilitatea apariției unor fabrici mari, care să proceseze o cantitate mare de materie primă care se produce în România.

Astfel încât „din grânarul Europei să devenim în timp hipermarketul Europei”! „Lucrul acesta se poate”, a subliniat oficialul, luni, la B1 TV, unde a vorbit și despre măsurile de sprijin, și despre exporturile românești.

Întrebat de Radu Tănase, membru în Board-ul Director HORA, în ce orizont de timp am putea avea și noi în România o valoare adăugată astfel încât industria ospitalității să nu mai fie nevoită să aducă din afară anumite materii prime de care are nevoie, ministrul a explicat: „Dacă dumneavoastră la board-ul director HORA găsiți acea telecomandă prin care împreună putem să dăm timpul înapoi, eu aș face această călătorie în timp împreună cu dumneavoastră și am schimba fundamental anumite decizii proaste care s-au luat de-a lungul vremii”.

„Să corectăm anumite greșeli”

Prin dialogul constant pe care l-am avut cu fermierii și industria alimentară, am reușit ca în Planul Național Strategic pentru viitor, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023, să corectăm anumite greșeli care s-au făcut în timp, să dăm posibilitatea apariției unor fabrici mari de procesare care să proceseze o cantitate mare de materie primă care se produce în România și din grânarul Europei să devenim în timp hipermarketul Europei”, a continuat Adrian Chesnoiu.

Social-democratul a reclamat că agricultura nu a fost luată în calcul la scrierea PNRR și susține că această situație a fost chiar una dintre cauzele scumpirilor în lanț.

Lucrul acesta se poate și împreună o să îl implementăm pentru că decizia a fost luată de mine și de echipa mea împreună cu fermierii și reprezentanții industriei alimentare. Nu s-a făcut acest lucru din păcate la PNRR. Am cerut public dezbaterea Planului Național de Redresare și Reziliență în 2021 și în 2020, când a fost negociat.

Din păcate, agricultura în România a primit 0 eurocenți. Când vă întrebați și ne întrebăm astăzi cu toți de ce cresc toate prețurile în lanț, una dintre cauze, să știți, e și faptul că agricultura nu a fost luată în calcul la scrierea Planului Național de Redresare și Reziliență și avem 0 eurocenți alocați acolo”, a mai afirmat Adrian Chesnoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...