Adrian Mititelu a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare

Patronul echipei FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală, potrivit deciziei Curții de Apel Craiova.

„În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie”, se arată în decizia magistraților.

Mititelu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru dosarul transferului lui Mihai Costea la FCSB. În primă instanță, el fusese achitat.

Patronul echipei FC U Craiova 1948 a fost trimis în judecată în anul 2016, fiind acuzat de procurorii anticorupție de evaziune fiscală.

Mai exact, în vara anului 2011, Mihai Costea fost vândut la FCSB în schimbul a 1.1 milioane de euro, chiar dacă pe 31 ianuarie 2011 ANAF a pus sechestru pe drepturile federative ale jucătorilor.

În acel moment Mititelu nu avea voie să vândă niciun jucător fiindcă SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat în valoare totală de 9.906.095 de lei, bani pe care Fiscul încerca să-i obțină prin executare silită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...