Adrian Mititelu a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare

Patronul echipei FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală, potrivit deciziei Curții de Apel Craiova.

“În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie”, se arată în decizia magistraților.

Mititelu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru dosarul transferului lui Mihai Costea la FCSB. În primă instanță, el fusese achitat.

Patronul echipei FC U Craiova 1948 a fost trimis în judecată în anul 2016, fiind acuzat de procurorii anticorupție de evaziune fiscală.

Mai exact, în vara anului 2011, Mihai Costea fost vândut la FCSB în schimbul a 1.1 milioane de euro, chiar dacă pe 31 ianuarie 2011 ANAF a pus sechestru pe drepturile federative ale jucătorilor.

În acel moment Mititelu nu avea voie să vândă niciun jucător fiindcă SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat în valoare totală de 9.906.095 de lei, bani pe care Fiscul încerca să-i obțină prin executare silită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...