Adrian Năstase: „Problema drogurilor nu mai este doar o problemă a părinților”

Publicat: 12 sept. 2023, 21:45, de Andreea Caraua, în SOCIAL , ? cititori
Adrian Năstase: „Problema drogurilor nu mai este doar o problemă a părinților”

Politicianul social-democrat, Adrian Năstase, și-a publicat părerile despre problematica drogurilor în România, dar și despre testările antidrog în școli.

Astăzi, 12 septembrie, Adrian Năstase a abordat pe blogul său subiectul consumului de substanțe ilegale, în special în rândul elevilor și al tinerilor. El susține că drogurile au apărut în țară „odată cu deschiderea frontierelor și cu circulația liberă peste granițe. Contactul cu lumea occidentală a determinat, în mod evident, influențe de comportament, inclusiv, si mai ales în ceea ce-i privește pe tineri”.

Politicianul a susținut că nu este necesar acordul părinților în ceea ce privește testarea antidrog, deoarece „problema drogurilor nu mai este doar o problemă a părinților. Ea este deja o problemă a societății și, ca atare, în opinia mea, controlul anti drog trebuie prevăzut în regulamentele școlilor și ca atare un control prin sondaj să poată să fie efectuat fără niciun fel de restricție”, a spus pe blogul lui, adriannastase.ro.

Adrian Năstase a mai specificat că trebuie să dăm dovadă de putere, iar „cocoloșirea” tinerilor de către părinți nu va duce la „soluții solide și responsabile”.