Adrian Oros, în vizită la stâna celebrului Ghiță Ciobanul, liderul oierilor. Ce l-a impresionat pe ministru

După ce foarte multă lume i-a reproșat că vizitează numai fermieri mari, ministrul Agriculturii Adrian Oros, aflat pe final de mandat, își ajustează din mers strategia și încearcă să se apropie de oieri. În acest week-end, Oros a trecut și pe la stâna celebrului Ghiță Ciobanul, unul dintre cele mai populare personaje din reclamele de la noi, devenit liderul unei asociații de ciobani.

Ghiță Ciobanul, alias Gheorghe Dănulețiu, președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor din România, s-a numărat printre cei mai vocali fermieri în tmpul mandatului lui Oros, atrăgând atenția de nenumărate ori asupra “vânătorilor” de subvenții din sector. A ajuns chiar să fie audiat și la DNA din acest motiv.

Acum, ministrul Oros recunoaște și el că “banii pentru subvenții trebuie să ajungă doar la cei care lucrează într-adevăr pământul și cresc cu dragoste și tradiție animale într-un sector în care este multă muncă (24 de ore pe zi) și o viață aspră, plină de privațiuni”.

Mai multe, însă, despre popasul lui Oros la stâna lui Ghiță Ciobanul și despre ceea ce l-a impresionat cu adevărat aflăm din postarea pe contul personal de pe Facebook:

“O zi la stână va rămâne peste ani o amintire aparte. Este o experiență pe care merită să o aibă oricine. Sunt multe de învățat, mai ales să prețuim munca și viața de aici. Și atunci vom înțelege că trebuie să-i răsplătim cum se cuvine când le cumpărăm produsele (brânza, cașul, urda, jintița sau telemeaua).

La stâna lui Ghiță Ciobanul viața pare liniștită departe de iureșul urban, iar timpul pare ca se oprește. Dar, în spate, este multă muncă (24 de ore pe zi) și o viață aspră, plină de privațiuni. Noaptea se doarme scurt și “iepurește, căci ursul sau lupii vizitează adesea stânele. Iar oile se scot la păscut în fiecare zi, indiferent daca ninge, plouă, este grindină, caniculă sau vânt. Toate acestea probabil vor deveni cândva istorie, întrucât puțini tineri se încumetă să continue tradiția din familie. Este un domeniu care se confruntă cu dificultăți privind forța de muncă. Dar mai ales cu vânâtorii de subvenții.

Banii pentru subvenții trebuie să ajungă doar la cei care lucrează într-adevăr pământul și cresc cu dragoste și tradiție animale!”, a scris ministrul Adrian Oros pe rețeaua de socializare.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole