Adrian Oros își retrage demisia de la Agricultură, după ce a fost sunat de Cîțu

Adrian Oros, ministrul interimar al Agriculturii, anunță că intenționează să-și retragă demisia depusă la sfârșitul lunii septembrie, după ce a fost sunat de fostul premier Florin Cîțu, decizia fiind luată pentru a nu produce disfuncţionalităţi în sistem, mai ales că în această perioadă se lucrează la elaborarea Planului Naţional Strategic în perspectiva viitoarei Politici Agricole Comune.

„Cred că îmi voi retrage demisia. Este vorba de o perioada scurtă, sper, şi nu vreau să provoc disfuncţionalităţi în sistem. Fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică. Am sperat că vor numi pe altcineva, iar activitatea va continua fără şocuri inutile”, a declarat pentru AGERPRES Adrian Oros.

Premierul interimar Florin Cîţu l-a sunat, joi seară, pe Oros, cerându-i să renunțe la demisie până la formarea unui nou Guvern, deoarece nu poate fi numit altcineva în locul lui. Prezența lui Oros la minister este importantă, deoarece este nevoie de un titular care să gestioneze elaborarea Planului Naţional Strategic în perspectiva viitoarei Politici Agricole Comune.

Motivele demisiei

Pe data de 28 septembrie, Adrian Oros a anunțat pe Facebook că îşi va depune demisia din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, deoarece „pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”.

Adrian Oros a enumerat și principalele probleme cu care se confruntă agricultura românească, pornind de la faptul că bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă doar 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare, și până la neincluderea în PNRR a niciunui proiect major pentru agricultură.  

De asemenea, el a mai pecizat și că nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți, ceea ce face ca orice subvenție să devină ineficientă.

Adrian Oros a fost numit la conducerea Ministerului Agriculturii în noiembrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...